Jednotlivci

Úspěšný víkend brodských tenistů

Jednotlivci | pondělí 7. února 2011, 21:13

Jako mimořádně úspěšný pro naše tenisty se dá označit právě uplynulý víkend. Gabriela Dipoldová vyhrála turnaj čtyřhry v Poděbradech, Veronika Časarová se probojovala do finále turnaje v Praze a Aneta Štolfová získala 3. místo na turnaji minitenisu v Poličce.

Naši nejmenší tenisté Aneta Štolfová ( 7 let ) a Adam Křepinský ( 6 let ) se zúčastnili turnaje minitenisu Prince Cup v Poličce a vedli si velmi dobře.
Aneta se umístila v základní 5-členné skupině na 2. místě a z ní postoupila do závěrečných bojů o 1.-4. místo. Zde se neztratila a obsadila v těžké konkurenci celkové 3. místo. Gratulujeme!
Adam si počínal také dobře a v zákl. 6-členné skupině poznal pouze jednou hořkost porážky a přesto do bojů o medaile nezasáhl. To svědčí o vyrovnanosti skupiny, když o postupu rozhodoval počet vyhraných míčů. Zahrál si tak o 5.-8. místo a vybojoval celkové konečné 6. místo.

Turnaje babytenisu Prince Cup v Poličce se zúčastnil také bratr Adama Vojtěch a po dvou výhrách ( 4:0, 4:0 ) a třech prohrách ( 1:4, 1:4 a 2:4 ) si z Poličky odvezl rovněž 6. místo.

Veronika Časarová si zopakovala po měsíci finálovou účast na turnaji mladšího žactva Wilson Cup! Zdejší prostředí a povrch ji pravděpodobně vyhovují. Po I. volném kole vyprovodila Veronika postupně z kurtu 3 hráčky pořádajícího oddílu Wilson Tenis Centrum. Ve II. kole Bíbovou 6:0, 6:0, ve III. kole Gabrielu Emily Weston 6:1, 6:0 a v semifinále Kubovou 6:2, 6:1! Až ve finále podlehla Veronika Novotné z TK Kadaň 1:6 a 2:6. Veronika tak získala 2. místo. Gratulujeme!

Gabriela Dipoldová si v Poděbradech počínala také velmi dobře. V jednotlivcích měla I. kolo volné. Ve II. kole porazila Procházkovou ( Sportovní centrum Linhart ) 4:6, 6:4 a 1:0. Ve III. kole podlehla Bezdíčkové ( DTK Skuteč ) 5:7, 3:6.
Čtyřhru sehrála spolu se Švadlenkovou ( LTC Pardubice ) a po I. volném kole porazila děvčata ve II. kole Pečenkovou, Bezdíčkovou ( obě DTK Skuteč ). Semifinálový zápas děvčata zvládla a po výhře nad Navrátilovou ( Třebechovice p. Orebem ), Procházkovou ( TK Gruba Hradec Králové ) postoupila do finále kde vyhrála nad Štroblovou ( LTC Poděbrady ) a Kormárovou ( LTC Mladá Boleslav ) 6:3 a 6:2. Gabriela tak získala 1. místo. Gratulujeme!