Jednotlivci

Broďáci vyloupili Kolín!

Jednotlivci | úterý 21. ledna 2014, 16:21

4 cenné kovy si ze sobotního babytenisového turnaje v Kolíně odvezli naši babytenisté!

Turnaj chlapců měl 2 brodské zástupce - Jakuba Milichovského a Lukáše Mühlfaita. Oba si spolu zahráli již v základní skupině, kdy Lukáš porazil Kubu 7:5. Oba poté postoupili ze 3.a 4. místa do finálového pavouka, kde vybojovali postupně vítězné čtvrtfinále a semifinále a oba chlapci dokráčeli svorně do finále turnaje! V něm tentokrát oplatil Jakub Lukášovi prohru ze zákl. skupiny a vyhrál 6:4. Jakub tak získal na turnaji 1. místo! Gratulujeme! Lukáš se umístil na 2. místě! Gratulujeme rovněž!

Turnaje dívek se zúčastnili další 2 hráči z našeho oddílu. Katka Váchová a Jessica Adamcová. Oběma dívkám se dařillo na turnaji rovněž výtečně a v turnaji hraném v jedné skupině obsadila Katka 2. místo a Jessica 3. místo! Gratulujeme oběma dívkám k výbornému umístění!

Na dalším ze série babytenisových turnajů, hraných na Spartě Praha, si zahrál další borec z našeho oddílu - Luboš Laštovička. Na velmi silně obsazeném turnaji vyhrál Luboš s přehledem svoji skupinu. V osmifinále porazil Vrbu 6:3 a Luboš padl až ve čtvtfinále, kde podlehl 4:6 Doubkovi. Na skvěle obsazeném turnaji tak bral Luboš velmi dobré 5. místo.

Dalším babytenisovým zástupcem byl o víkendu Adam Křepinský. Ten se zúčastnil rovněž dalšího ze série turnajů na I. ČLTK. Ve skupině nenašel přemožitele a postoupil do osmifinále z 1. místa. Zde svedl dlouhý zápas, ve kterém čelil 2 mečbolům soupeře a který Adam vyhrál až tie-breaku 7:6 (8:6). Ve čtvrtfinále pak Adam podlehl svému neoblíbenému soupeři Málkovi, kterému podlehl 3:6. Adam tak na Štvanici obsadil 5. místo.

Minitenista Jan Štolfa si zahrál minulý týden na turnaji v Poličce. V zákl. skupině se po 3 výhrách a jedné prohře umístil na 2. příčce ve skupině a postoupil do semifinále turnaje, ve kterém podlehl Schleisseovi v pěkném zápase 1:2. V zápase o 3. místo podlehl Brusebauchovi těsně 8:10 a 9:10. Honzík tak obsadil na turnaji pěkné 4. místo.

Na turnaji v Nymburce se představila mladší žákyně Helena Grubauerová. V I. kole podlehla po boji Ferfecké (Sokol Dolní Počernice) 1:6, 6:4 a 0:1 (6:10). Na stejném turnaji si zahrála i Aneta Štolfová. Ta podlehla v I. kole vítězce celého turnaje Jelínkove (I.ČLTK Praha ) 2:6, 0:6. Děvčata si vynahradila vše v turnaji čtyřhry. Zde dokráčela Helena s Anetou do finále turnaje, kde podlehla Seifertové (TK PTA Kolín) s Morawskou (Sparta Kutná Hora) 2:6, 6:7. Gratulujeme k zisku 2. místa v turnaji čtyřhry!

Patricie Bartóková si zahrála na turnaji mladších žákyň O pohár I. Východočeské Tenisové. V I. kole porazila Mervartovou (TK Česká Skalice) 2x 6:1, ve II. kole si poradila s Vítkovou (1. Východočeská tenisová) 6:0, 6:1. Patricie podlehla až v semifinále turnaje, a to vítězce turnaje Jelínkové (TENIS-CENTRUM DTJ HK) 1:6, 0:6.  Gratulujeme k zisku 3. místa! V turnaji čtyřhry se Patrície rovněž dařilo. Spolu s Jelínkovou dokráčela Patrície do finále turnaje, ve kterém děvčata podlehla páru Šafránková (TO SK Žamberk), Kmínková (TK Pernštýn 1897 Pardubice) 4:6, 5:7. Gratulujeme k zisku 2. místa v turnaji čtyřhry!