Aktuality

Velmi vydařená sezóna družstev!

Aktuality | středa 27. června 2018, 13:52

Posledním červnovým víkendem se uzavřela sezóna družstev 2018. Pro náš oddíl byla velmi úspěšná a korunována byla trochu nečekaným postupem družstva dospělých. Pojďme se tedy podívat trochu podrobněji na jednotlivá družstva.

Dospělí:

Družstvo dospělých hrálo Pardubickou soutěž 1. třídu B již v loňském roce. Avšak s nevalným úspěchem. Z 8 účastníků se umístilo v roce 2017 na 5 místě a k záchraně soutěže se doslova protrápilo. Některé zápasy neodehrálo zcela kompletní, což se týkalo především venkovních zápasů. Proto v této sezóně prodělalo družstvo dospělých zcela zásadní změnu a vsadilo na mládí. Soupiska byla sestavena převážně z mladých hráčů, věkem ještě dorostenců, kteří mají zájem hrát a není jim zatěžko se dostavit i k venkovním zápasům. Tato soupiska pak byla doplněna o zkušené a ostřílené borce jako např. o Filipa Brücknera nebo Dana Rybišára, kteří v rozhodujících zápasech družstvo podrželi. Výsledkem byla dobrá parta a trochu nečekaný postup. Už po třetím zápase bylo zřejmé, že by to mohlo vyjít a taky vyšlo! V předposledním kole v domácím zápase zvítězili naši tenisté na TK Ledeč nad Sázavou 6:3 a v posledním zápase hraném tuto sobotu pak rozstříleli mladé pušky Energetik Chvaletice A 9:0! Příští rok nás čeká tedy Pardubická krajská soutěž 1. třída A. Na konečnou tabulku, soupisku družstva a kompletni výsledky se můžete podívat zde.

Dorost:

Družstvo dorostu se umístilo v loňském roce 2017 v Pardubické soutěži na druhém nepostupovém místě. Vítěz Spartak Polička se však postupu vzdal a do výšší soutěže tak přece jenom postoupilo z druhého místa naše družstvo. Cílem pro letošní soutěžní ročník bylo udržení soutěže a pohyb v klidných vodách Pardubického přeboru. To se podařilo naplnit bezezbytku a po čtyřech výhrách a třech prohrách obsadili naši dorostenci v Pardubickém krajském přeboru výborné 3. místo! K tomu je potřeba ještě dodat, že některé zápasy neodehrálo naše družstvo dorostenců v kompletní sestavě a z družstva v příštím roce nikdo  nepřechází do kategorie dospělých. Na kompletní výsledky družstva se můžete podívat zde.

 

Starší žáci A:

Starší žáci A vybojovali v roce 2017 postup do nejvyšší soutěže JUNIOR TOUR. V premiérové účasti našeho oddílu v této soutěži si nevedli naši tenisté špatně. Už od samého počátku byli oslabeni o neúčast jedničky družstva Luboše Laštovičky, který přestoupil začátkem roku do Spartaku Jihlava. Nelehký úkol, udžení soutěže, se však starším žákům splnit podařilo a 3 výhry ze 7 zápasů znamenalo velmi dobré 5. místo z celkového počtu 8 účastníků. Na kompletní výsledky družstva se můžete podívat zde.

 

Starší žáci B:

Famózní jízdu zažilo v Pardubickém přeboru "béčko" staršího žactva. Ze 7 zápasů se mu podařilo 6x vyhrát a do poslední chvíle pošilhávalo po postupu do JUNIOR TOUR. TK Letohrad A však v posledním zápase svoji roli favorita zvládl a naše družstvo tak obsadilo konečnou výbornou 2. příčku! Na kompletní výsledky družstva se můžete podívat zde.



 

Mladší žáci A:

Vynikajcí sezónu má za sebou také družstvo mladšího žactva A. V JUNIOR TOUR se mu podařilo obsadit konečnou 3. příčku, což je doposavaď nejlepší umístění, kterého se podařilo za tříleté působení v této soutěži našemu oddílu dosáhnout. Na kompletní výsledky družstva se můžete podívat zde.

 

Mladší žáci B:

Mladší žáci B se potáceli v průběhu Pardubického přeboru dlouhou dobu nad propastí sestupu. Herně na tom bylo družstvo dobře, v několika zápasech však nenastoupilo v plném počtu a to se samozřejmě podepsalo na výsledcích 4:5, 3:6, atd. V posledních třech kolech předvedlo však družstvo husarský kousek. Všechny tři poslední zápasy se mu podařilo vyhrát. Nejprve porazili těsně v domácím  zápase TK Česká třebová B 5:4. O týden později stejným výsledkem ve venkovním zápase LTC Vysoké Mýto a třetí výhru znamenající záchranu přidalo v domácím zápase s TK Choceň A, kterou porazilo 6:3. Pro příští sezónu tak zachovalo příslušnost Pardubického přeboru. Na kompletní výseldky družstva se můžete podívat zde.

 

Baby A:

Družstvo Baby A vyhrálo bez porážky Pardubický přebor, tzn. 7 výher ze sedmi možných. Kvalifikovalo se tak na Krajské finále, které se uskuteční po prázdninách. Družstvo Baby A čeká zároveň v září účast na Mistrovství republiky družstev babytenisu, kterou si vybojovalo loňským fantastickým 4. místem. Na kompletní výsledky družstva se můžete podívat zde.

 

Baby B:

Babytenisté B se zúčastnili Pardubické soutěže sk. A. V jednotlivých zápasech sbíralo družstvo spíše zkušenosti. Sehrálo celkem 5 soutěžních zápasů. Ve třech zápasech podlehlo svým soupeřům po jenoznačném výsledku 0:6. Ve dvou zápasech však uhrálo nerozhodný výsledek 3:3. Se Světlou nad Sázavou však podlehli o jeden gam 27:28 a s TO TJ Tesla Pardubice 18:25. Na kompletní výsledky družstva se můžete podívat zde.

 

Mini:

Pěkného výsledku se podařilo dosáhnout našim nejmenším minitenistům. V Krajské soutěži Pardubicko H se družstvo umístilo na 2. místě za TK Hlinsko. Druhé místo jim zaručilo postup do krajského čtvrtfinále družstev. Ani zde se naši nejmenší neztratili a ve čtyřčlenné skupině obsadili 3. místo. Do dalších semifinálových bojů tak nepostoupilo, i tak však sehrálo celou řadu dobrých zápasů a zanechalo dobrý dojem. Na kompletní výsledky Pardubicko H se podívejte zde, na čtvrtfinálovou skupinu zde.








 

prazdniny