Mladší žáci

Mladší žáci udrželi Pardubický přebor

Mladší žáci | sobota 10. srpna 2013, 12:51

Mladší žáci obsadili v Pardubickém přeboru celkové 6. místo z 8 družstev. Podařilo se jim tak udržet Pardubický přebor i pro příští rok.

Hned první zápas, hraný 1.5., se podařilo našemu mladšímu žactvu  vyhrát. Výsledkem 6:3 se jim podařilo přehrát družstvo TK Choceň. V dalším zápase si naši tenisté poradili s TO TJ Svitavy, které porazili překvapivě 6:3 na dvorcích soupeře a po dvou zápasech se obsadili 2. místo v Pardubickém přeboru. V dalších zápasech se našemu družstvu však již tolik nedařilo. Postupně prohrálo s TO TJ Tesla Pardubice B 3:6, TK Pernštýn 1897 Pardubice B 4:5, LTC Pardubice A 1:8 a TK Ústí nad Orlicí A 4:5. Třetí vítězství, znamenající záchranu Pardubického přeboru, přidali mladší žáci vítězstvím nad TK Ledeč nad Sázavou 6:3.

Vytyčený úkol se však podařilo splnit. Mladší žáci obsadili celkové 6. místo z 8 družstev. Při sestupovém klíči, kdy 2 poslední družstva opouštějí soutěž, se tak podařilo udržet tuto soutěž i pro příští rok. Mrzet mohou zejména dvě těsné prohry 4:5 s TK Pernštýn 1897 Pardubice B a TK Ústtí nad Orlicí A. Kdyby se podařilo tyto zápasy zvládnout, tak mohlo být konečné umístění okolo 3.-4. místa.

O záchranu a udržení Pardubického přeboru i pro příští rok se zasloužili: Vojtěch Křepinský, Martin Horáček, Aleš Bouchner, Josef Čapek, Patricie Bartóková, Karolína Tajovská a Tereza Choutková. Kapitánem družstva byl Ing. Aleš Bouchner.