Jednotlivci

Helena Grubauerová vyhrála turnaj v Pardubicích

Jednotlivci | středa 28. ledna 2015, 14:30

Celkem 3 cenné kovy si přivezli naši tenisté z víkendových turnajů. Mladší žákyně Helena Grubauerová vyhrála turnaj v Pardubicích na 1. Východočeké Tenisové. Mladší žák Luboš Laštovička si ze stejného turnaje chlapců přivezl 2. místo. Sbírku zkompletovala babytenistka Katka Váchová, jenž obsadila na turnaji v Kolíně 3. místo.

Pestrý víkend zažila Helena Grubauerová. Ta se v sobotu nejprve rozehrála na halovém oblastním přeboru starších žákyň v České Třebové. Zde podlehla v I. kole turnaje Vítkové (1. Východočeská Tenisová) 4:6 a 1:6. Následně se přemístila na turnaj mladších žákyň do Pardubic, kde jako nasazená druhá hráčka celý turnaj vyhrála. I. kolo měla volné a ve II. kole musela bojovat s Hřebačkovou (Tennis club Dvůr Králové), kterou porazila 7:6 (7), 6:2. Ve čtvrtfinále přehrála Helena s přehledem Davidovou (TO TJ Tesla Pardubice) 6:0, 6:1. V souboji o finále pak zvítězila nad Korencovou (TENIS-CENTRUM DTJ HK) 6:4, 6:1. V pondělním finále přehrála Helena Lašákovou (LTC Pardubice) 6:4, 6:2 a mohla se tak radovat z vítězství v turnaji. Navrch přidala Helena vítězství ve čtyřhře. Tu sehrála spolu s Řezáčovou (TENIS-CENTRUM DTJ HK). Ve finále porazila děvčata pár Škuligová (TK Pernštýn 1897 Pardubice), Králová (TENIS-CENTRUM DTJ HK) 6:2, 6:4. Gratulujeme k vítězství v turnaji jednotlivců i v turnaji čtyřhry!

V Pardubicích se dařilo rovněž Luboši Laštovičkovi. Ten prošel do finále turnaje, když porazil své protihráče rozdílem třídy. Postupně porazil v I. kole Vaňečka (TC Realsport Nymburk o.s.) 2x 6:0, ve II. kole Kravaříka (LTC Pardubice) 2x 6:1, ve čtvrtfinále Čecha (TENIS-CENTRUM DTJ HK) 2x 6:0, v semifinále pak Lejdara (TJ Lázně Bělohrad) 2x 6:1. Svého přemožitele našel Luboš až ve finále. Zde podlehl Málkovi (ČLTK Praha) 2x 3:6. Spolu s Málkem pak Luboš vyhrál turnaj čtyřhry. Ve finále zvítězili chlapci nad párem Kulhánek (TJ Lázně Bělohrad), Lejdar 6:1, 6:2. Gratuluje ke 2. místu v turnaji jednotlivců a k 1. místu v turnaji čtyřhry!

Babytenistce Katce Váchové se v Kolíně daří. To potvrdila pohárem za třetí místo. Ten je už druhý, který si Katka v letošní halové sezóně z PTA odvezla. V základní skupině se Katka po dvou vítězstvích a dvou prohrách umístila na 2. postupovém místě. Ve čtvrtfinále porazila Katka Bradáčovou 6:4 a podlehla až v semifinále vítězce turnaje Smékalové 2:6. Gratulujeme ke 3. místu!

Mladší žák Adam Křepinský podlehl na turnaji v Praze-Kolovratech v I. kole Sembdnerovi (SK Tenis Kladno) 2x 2:6.