Aktuality

'Béčko' starších žákyň vyhrála Eliška Hrabalová z Lokomotivy Trutnov

Aktuality | neděle 13. ledna 2019, 10:45

Koncem roku 2018 se v našem oddíle uskutečnil turnaj starších žákyň kat. B LA CUP 2018. Turnaje se zúčastnilo 27 hráček. Ve finále se potkala nasazená jednička turnaje Magdaléna Smékalová z TK Agrofert Prostějov s Eliškou Hrabalovou z Lokomotivy Trutnov. Ve velmi napínavém finálovém zápase přetlačila nakonec Eliška Hrabalová Magdalénu Smékalovou po výsledku 5:7, 7:6(4), 6:4 a vyhrála tak kvalitně obsazený turnaj!

Vítězky čtyřhry - Lucie Urbanová, Natali Davidová.Ve dnech 28.12 - 31.12.2018 se uskutečnil v našem oddíle kvalitně obsazený B turnaj starších žákyn. Náš oddíl reprezentovaly dvě děvčata a to Adamcová Jessica a Váchová Katka, které los svedl k vzájemnému souboji v prvním kole. Jessica zvítězila nad Katkou 6:0,6:1. V dalším kole se Jessica potkala s Barborou Záviškovou z HTK Třebíč. Té podlehla Jessica 0:6,3:6. Celý turnaj se odehrál v dobré atmosféře a bylo k vidění mnoho pěkných zápasů jak ve dvouhře tak ve čtyřhře.Ve dvouhře se do finále probojovala nasazená jednička turnaje Magdaléna Smékalová (TK Agrofert Prostějov) a nasazená trojka Eliška Hrabalová (TK Lokomotiva Trutnov). Po krásném tříhodinovém zápase, plných zvratů ve skore, zvítězila Eliška Hrabalová 5:7, 7:6 (4), 6:4.Ve čtyřhře měl náš oddíl také dvojí zastoupení. Katka Váchová spolu s Šarlotou Pávkovou (HTK Třebíč ) podlehly v prvním kole 1:6,1:6 páru Nela Šílová (TK Moravská Třebová), Nikola Kopřivová (TO Sokol Nehvizdy). Jessica Adamcová spolu s Alenou Kovačkovou (TK Sparta Praha) v prvním kole zvítězily 6:0,6:0 nad párem Michaela Nguyenová (TK Pelhřimov), Sofie Mallinu (TK Spartak Jihlava). Ve čtvrtfinále děvčata narazila na první nasazený pár Magdaléna Smékalová (TK Agrofert Prostějov), Barbora Michálková (TK Sparta Praha). V tomto utkání první nasazený pár potvrdil roli favorita, když zvítězil 6:3,6:2 a následně v semifinálovém utkání vyhrál 6:1,6:1 nad párem Závišková Barbora Závišková (HTK Třebíč), Eliška Grünová (HTK Třebíč). Druhý pár, který se probojoval do finále čtyřhry byl ve složení Lucie Urbanová (TK Agrofert Prostějov) a Natali Davidová (TK Zlín).Tento pár v turnaji zvítězil po výsledku 6:1,6:4. Kompletní výsledky turnaje zde.

Turnaj starších žákyň kategorie B byl jedním ze dvou vrcholů letošní halové sezóny v našem oddíle. Za hladký průběh této vrcholné akce je potřeba poděkovat vrchnímu rozhodčímu Lukáši Adamcovi. Druhým vrcholem bude Oblastní přebor starších žákyň, který se bude konat koncem měsíce ledna.

 


 

prazdniny