Starší žáci

Starší žactvo několik míčů od postupu

Starší žáci | čtvrtek 21. července 2011, 13:32

Pouze několik míčů dělilo starší žáky od postupu do nejvyšší krajské tenisové soutěže.

Družstvo starších žáků - 2011Ve velkém stylu rozehráli letos starší žáci druhou nejvyšší soutěž Východočeského kraje a v průběhu celé soutěže prohráli jen jedno utkání.

Soutěž začala již 30.4. a v domácím zápase přehráli starší žáci družstvo LTC Vysoké Mýto 7:2. V dalším utkání vyhráli starší žáci v Poličce 6:3 a trochu překvapením byla i následná výhra v Pardubicích, kde naše družstvo porazilo TK Pernštýn 1897 Pardubice B 5:4. V dalších zápasech přišly výhry 7:2 nad TO TJ TESLA Pardubice B a TO SK Žamberk B 6:3. Spolu s TK Choceň se starší žáci usídlili na 1. místě Pardubického přeboru a bylo jasné, že o vítězi a postupujícím rozhodne vzájemný zápas. Po dvouhrách a dvou 4-hrách byl stav 4:4 a rozhodovala poslední čtyřhra, kterou jsme prohráli 5:7, 5:7 a TK Choceň si tak zajistila vítězství 5:4. V posledním zápase soutěže pak starší žáci porazili TC Chrudim A 8:1.

 Starší žáci tak mají za sebou velmi úspěšnou sezónu. Nečekaně sahali po vítězství v Pardubickém přeboru a jen o vlásek jim unikl postup do nejvyšší tenisové soutěže SYNOT TIP TOUR, která je již dotována ČTS.

Za družstvo starších žáků nastupovali: Matěj Coufal, Jakub Dvořák, Lukáš Brückner, Michal Svoboda, Jonáš Slabík, Jakub Abbrent, Prokop Findeis, Jakub Bartoň, Jana Dipoldová, Gabriela Dipoldová, Veronika Časarová a Tereza Špalková.