Turnaje

REBUT CUP 2016 vyhrál Filip Apltauer z TJ Radlice

Turnaje | pondělí 15. února 2016, 18:19

Širší republiková špička mladších žáků se sjela o víkendu 13. - 15.2. 2016 do Havlíčkova Brodu. Konal se zde turnaj mladšího žactva kat. B REBUT CUP 2016. Turnaj se zúčastnilo celkem 32 hráčů, hrálo se na 2 vítězné sady ze 3 a turnaj přinesl spoustu vyrovnaných a krásných zápasů. Ozdobou celého turnaje by závěrečný finálový zápas, který trval téměř 3 hodiny a Dominik Rouchal z TK Agrofert Prostějov v něm odvrátil celkem 6 mečbolů ve druhém setu a vynutil si set rozhodující. Ten už zvládl lépe Filip Apltauer z TJ Radlice a do žebříčku si tak připsal 170 bodů po vítězství 6:4,6:7(7),6:3.

Finalisté turnaje REBUT CUP 2016, zleva Filip Apltauer, Dominik RouchalTurnaje se zúčastnili rovněž 2 domácí hráči - Luboš Laštovička a Adam Křepinský.  Luboš podlehl v I. kole Filipovi (Tennis club Dvůr Králové), když zejména 2. set byl vyrovnaný. Luboš podlehl v zápase svému protihráči po setech 3:6, 6:7(8). Adamovi se rovněž nepodařilo postoupit do II. kola. Korcovi (TK Agrofert Prostějov) podlehl ve třech setech 6:4, 3:6, 1:6.

Vítězem celého turnaje se stal Filip Apltauer z TJ Radlice. V celém turnaji ztratil pouze jeden set a po zásluze celý turnaj vyhrál.  Na 2. místě se umístil o rok mladší Dominik Rouchal z TK Agrofert Prostějov. Na 3. místě pak oba semifinalisté turnaje - Daniel Bernas z TK Olymp Praha a Marek Pazdera z I. ČLTK Praha.

Turnaj čtyřhry vyhrál pár Bezdíček (DTK Skuteč), Krejčí (TO TJ Svitavy), který porazil ve finále turnaje pár Jecho, Korec (oba TK Agrofert Prostějov) 7:6(2), 6:3.

Na výsledky turnaje se můžete podívat zde. Na fotogalerii zde.