Turnaje

Crespo Cup 2016 vyhráli Semerák a Hermanová

Turnaje | neděle 31. ledna 2016, 18:12

O právě proběhlém víkendu, 30.-31.1., se uskutečnil v našem oddíle celostátní turnaj dorostu kat. C Crespo Cup 2016. V kategorii chlapců se stal vítězem Jan Semerák z TK Neridé. V kategorii dívek triumfovala Dita Hermanová z TK Drnovice. V turnaji měl zastoupení i náš oddíl. Turnaj nabídl řadu pěkných zápasů a rozhodně se bylo na co dívat.

Vítěz turnaje CRESPO CUP 2016 - Jan Semerák, TK NeridéTurnaje chlapců se zúčastnilo celkem 18 hráčů, z toho dva hráči domácího oddílu - Lukáš Brückner a Aleš Bouchner (věkem starší žák). Lukáš se probojoval do semifinále turnaje. V I. kole porazil Bučka (LTC Humpolec) 2x 6:1 a ve čtvrtfinále vyhrál Lukáš v dramatickém zápase nad druhým nasazeným hráčem turnaje Vargou (TK Spartak Jihlava) 6:3, 1:6, 1:0 (7). V semifinále pak podlehl Horkému (HTK Třebíč) 6:7 (5), 4:6. Aleš vyhrál v I. kole nad Fickem (TK Pernštýn 1897 Pardubice) 2x 6:4. Ve čtvrtfinále podlehl po pěkném zápase finalistovi turnaje Horkému 4:6,4:6. Celý turnaj dorostu pak vyhrál zaslouženě Jan Semerák z TK Neridé, který neztratil v celém turnaji ani set. Ve finále porazil Horkého 7:6 (1), 6:1.
Turnaj chlapecké čtyřhry pak vyhrála dvojice Semerák, Brückner, která ve finále turnaje zdolala pár Rindoš, Varga ( oba TK Spartak Jihlava) 6:4,6:3. Na jednotlivé výsledky turnaje se můžete podívat zde.

Turnaj dívek měl slabší účast v podobě 11 děvčat. Z domácích hráček mohli vidět diváci v akci Karolínu Tajovskou a Helenu Grubauerovou (obě věkem starší žákyně).  Karolína přešla přes I. kolo,ve kterém porazila Bohatou (TC Chrudim) 6:2, 6:0. Ve II. kole pak podlehla Karolína Ducháčkové (TK Ústí nad Orlicí) 4:6, 0:6. Helena svedla v I. kole tuhý boj s Dvořákovou (TK Čáslav), ve kterém podlehla po boji 4:6, 6:2, 0:1 (6). Vítězkou turnaje se pak stala Hermanová z TK Drnovice.Ta se potkala ve finále turnaje s Přikrylovou z TK Spartak Jihlava. Finálový souboj nabídl napínavý tenis, ve kterém  rozhodl až supertiebreak. Ten zvládla lépe Hermanová a po výsledku 6:3, 2:6, 1:0 (9) celý turnaj vyhrála.
Turnaj dívčí čtyřhry vyhrála dvojice Pečenková (DTK Skuteč), Ducháčková. Ta zvítězila ve finále turnaje nad dvojicí Hermanová, Přikrylová 6:2, 7:6 (4). Na jednotlivé výsledky turnaje se můžete podívat zde. Na fotogalerii zde.