Jednotlivci

Postavení našich hráčů v žebříčcích ČTS

Jednotlivci | neděle 28. října 2012, 03:44

Letní tenisová sezóna skončila o posledním zářijovém víkendu a do zimní halové sezóny je daleko. Pojďme se proto podívat na postavení našich hráčů v žebbříčcích ČTS.

Začněme hned u mladších žákyň. Gabriela Dipoldová se zúčastnila v sezóně 7 turnajů mladších žákyň. 4x se jí podařilo v loňské sezóně projít přes I. kolo a jednou se probojovala přes II. kolo do kola III. Největší úspěch slavila v Poličce, kde se jí podařilo se probojovat do finále čtyřhry. V soutěži družstev vyhrála 3x. V celostátním žebříčku ČTS mladších žákyň obsadila 244. místo a v krajském pak 26. místo.

Patricie Bártoková patřila v loňské sezóně k našim nejpilnějším hráčům a zúčastnila se celkem 36 turnajů! Na své konto získala 9 bodů a v celostátním žebříčku mladších žákyň obsadila 218. místo a v krajském žebříčku 23. místo. Ve svém ročníku 2002 se umístila ve východočeské oblasti dokonce na 3. místě! Na turnajích se jí podařilo postoupit celkem 12x do II. kola, 2x z toho na turnaji kat. B. Na TK Březnice si vybojovala finálovou účast ve čtyřhře. Ke všem odehraným turnajům odehrála ještě všechny zápasy družstev, kde vyhrála 5 zápasů ze 7.

Martin Horáček absolvoval pouze 1 turnaj mladšího žactva. V družstvu mladších žáků však odehrál všechny zápasy a slavil celkem 2x vítězství. Celkově se umístil na 1 187. místě v žebříčku ČTS a v krajském žebříčku na 139. místě při zisku 4 bodů.

Jakub Švec patřil v loňské sezóně k těm "pilnějším" a odehrál ve své kategorii 19 turnajů. 5x přešel přes I. kolo do kola II. V soutěži družstev se mu podařilo vyhrát celkem 3x. Dosáhl nejlepšího umístění z našich mladších žáků. Při zisku celkem 6 bodů obsadil 528. místo v celostátním a 64. místo v krajském žebříčku.

Prokop Findeis odehrál pouze soutěže družstev, kde se mu podařilo 1x vyhrát v zápase s LTC Vysoké Mýto A a obsadil 1 615 místo.

Vojtěch Křepinský absolvoval celkem 11 turnajů. Celkem 4x postoupil do II. kola, z toho 1x ve čtyřhře. Za družstva odehrál pouze 3 zápasy, z toho 2 vítězné. Smolné období ho potkalo na jaře, kde kvůli zdravotním problémům musel vynechat v podstatě celou letní sezónu. Přesto získal do žebříčku ČTS 6 bodů a umístil se na 747. místě a v krajském žebříčku na 91. místě.

Ze staršího žactva si vedla nejlépe Jana Dipoldová. Ta se zúčastnila celkem 6 turnajů své kategorii. 3x přešla přes I. kolo a 1x přes kolo II. 2x vyhrála v turnaji jednotlivců a 4x pak slavila ve čtyřhře. V žebříčku obsadila 304. pozici při zisku 6 bodů. Zajímavostí jistě je, že shodnou pozici obsadila ve starších žákyních i její sestra Gabriela. Ta získala rovněž 6 bodů.

Tereza Špalková odehrála ve starším žactvu 2 turnaje a 2x postoupila do II. kola. při zisku 4 bodů tak obsadila 458. místo ve své kategorii.

Dorostenec Josef Vaňkát odehrál 5 turnajů dorostu. 1x se mu podařilo postoupit do II. kola a to v Humpolci. V družstvech měl 100% bilanci, kdy ze 4 singl zápasů 4x vyhrál a to samé se mu podařilo ve čtyřhře. Obsadil se 3 body 836. pozici na žebříčku celostátním a 76. pozici v krajském.

Matěj Coufal získal 4 body a obsadil 681. pozici v celostátním a 60. pozici v krajském žebříčku. To se mu podařilo účastí na 4 turnajích dorostu, kde celkem 3x postoupil do II. kola a poté 4 vítězstvím v družstvu dorostu.

U hráčů minitenisu a babytenisu se žádné žebříčky nesestavují a proto zde nejsou ani uváděny.