Jednotlivci

Oblastní přebory a turnaje z víkendu 11.-12.6.2011

Jednotlivci | pondělí 13. června 2011, 19:45

O víkendu se soutěže družstev nehrály a tato pauza byla vyplněna Oblastnímy přebory a jednotlivýmy turnaji. Naši hráči nezaháleli a celkem 7 hráčů našeho oddílu se zúčastnilo o víkendu těchto turnajů. Veronika Časarová si zahrála finále v Kolíně, Gabriela Dipoldová si zahrála ve čtyřhře rovněž finále, také v Kolíně. Josef Vaňkát vybojoval 3. místo ve čtyřhře v Oblastním přeboru ve Dvoře Králové n. L.

Vojtěch Křepinský se v sobotu zúčastnil Oblastního přeboru pro východočeskou oblast v kategorii babytenis. Turnaj se konal v České Třebové. V základní skupině sehrál celkem 4 zápasy. Na úvod porazil Švuba ( TK Česká Třebová ) 4:2. V dalším pěkném  zápase podlehl Holubovi z TK Pernštýn 1897 Pardubice 2:4. Ve třetím zápase podlehl Ferklovi ( TJ Lokomotiva Trutnov ) 1:4 a poté Berkovi ( TO TJ Tesla Pardubice ) rovněž 1:4. Do závěrečných bojů tak nepostoupil.

Oblastní přebor pro východočeskou oblast v kategorii starší žactvo se hrál ve Dvoře Králové nad Labem. Za náš oddíl se ho zúčastnil Josef Vaňkát. V I. kole porazil Dudka ( TK Náchod ) 6:2 a 6:1. Ve II. kole pak podlehl Truhlářovi ( Tennis club Dvůr Králové ) 2x 1:6.
Čtyřhru sehrál spolu s Hrubým z TK Penštýn 1897 Pardubice a spolu se probojovali až do semifinále, kde podlehli po skreči vítěznému páru turnaje Rabas ( TO SK Žamberk ), Pustějovský ( LTC Pardubice ). Gratulujeme ke 3. místu!

V Kolíně se konal turnaj mladšího žactva, na kterém byl zastoupen náš oddíl hned 5 hráči. V kategorii mladších žákyň to byla Tereza Špalková, Gabriela Dipoldová a Veronika Časarová. Tereza Špalková měla v I. kole volno a ve II. kole podlehla Hlinkové ( LTC Litvínov ) 0:6 a 1:6.
Gabriela Dipoldová podlehla rovněž ve II. kole, a to 2x 1:6. Ve čtyřhře se jí však dařilo lépe. Tu sehrála spolu s Holmanovou ( Tennis club Dvůr Králové ) a postupně vyřadila všechny brodské hráčky. Ve II. kole to byl pár Špalková, Weston ( Wilson Tenis Centrum ) 6:0, 6:1. V semifinále potom pár Časarová, Blažková ( LTC Pardubice ) 6:1, 6:2. Ve finále pak podlehla děvčata 0:6, 1:6. Gratulujeme k finálové účasti a ke 2. místu!
Veronika Časarová dokráčela v turnaji jednotlivců až do finále. I. kolo měla volné, ve II. kole porazila Tomasovou ( LTK Liberec ) 2x 6:2. Ve III. kole vyhrála nad Vodičkovou 2x 6:1. O finále musela Veronika bojovat. Domácí hráčku Věříšovou však nakonec porazila po setech 6:1, 6:7 a 1:0. Ve finále byla nad její síly ruská hráčka Shehetinina, které podlehla 2:6, 2:6. Gratulujeme k finálové účasti a ke 2. místu v turnaji jednotlivců a ke 3. místu v turnaji čtyřhry!

Turnaje mladšího žactva se zúčastnili chlapci Jakub Bartoň a Prokop Findeis. Jakub podlehl v I. kole Tůmovi ( TK Spartak Jihlava ) a Prokop podlehl Barnatovi z TK Sparta Praha.