Aktuality

Oblastní přebornicí se stala Simona Válková z TO TJ Svitavy!

Aktuality | pondělí 28. ledna 2019, 11:30

Ve dnech 26.-28.1. proběhla v našem oddíle významná akce. Konal se zde Oblastní přebor starších žákyň pro východočeskou oblast. Nejlépe se vedlo Simoně Válkové z TO TJ Svitavy, která se tak stala halovou přebornicí pro rok 2019. Gratulujeme!

Oblastní přebornice - Simona Válková Bylo to poprvé, co měl náš oddíl možnost uspořádat takto významnou tenisovou akci.Tento turnaj byl zároveň kvalifikací na MČR jednotlivců, na který postupovala dvě nejlepší děvčata ve dvouhře.Turnaje se zúčastnilo pouze třináct hráček, což bylo trochu zklamání. Kvalitou tím ale turnaj nijak neutrpěl, protože na něm startovala absolutní krajská špička. Náš oddíl na tomto turnaji reprezentovala dvě děvčata a to Váchová Katka a Adamcová Jessica, které proti sobě nastoupily v prvním kole. Z vítězství v poměru 6:2,6:0 se radovala Jessica. Ve čtvrtfinále Jessica podlehla Emmě Roháčové (TC Dvůr Králové) 1:6,2:6. O velké překvapení se postarala Šílová Nela (TK Moravská Třebová), která ve čtvrtfinále porazila první nasazenou hráčku Elišku Hrabalovou (Lokomotiva Trutnov) v poměru 6:4,6:2. Nela bohužel k semifinálovému utkání nemohla ze zdravotních důvodů nastoupit, což byla určitě škoda, protože předváděla velmi dobrý a zajímavý tenis.Tímto se první finalistkou ve dvouhře bez boje stala Válková Simona (TO Svitavy). Druhé semifinále bylo ve složení Davidová Natálie (LTC Pardubice), Roháčová Emma (TC Dvůr Králové). V tomto utkání se z výhry radovala Roháčová Emma v poměru 6:1,6:3. Ve finále se tedy utkaly Roháčová Emma a Válková Simona. Finálové utkaní dvouhry mělo bojovného ducha, kdy větší aktivita byla na straně Emmy.Ta ale v prvním setu nevyužila dvě příležitosti na zisk setu a nakonec první set prohrála 5:7. I ve druhém setu měla Emma více ze hry, ale dopustila se většího počtu nevynucených chyb. Simona svým trpělivým a bojovným výkonem zvítězila i v setu druhém a po výhře 7:5,6:1 se mohla radovat z titulu. V utkání bylo vidět několik pěkných výměn a toto utkání bylo bezpochyby krásným završením tohoto turnaje.
Turnaje ve čtyřhře se zúčastnilo celkem pět párů a náš oddíl zde neměl zastoupení. Vítězným párem se ve velmi pěkném finálovém utkání stal pár Davidová Natálie (LTC Pardubice), Roháčová Emma (TC Dvůr Králové), který zvítězil 6:3,5:7, 1:0 (10:4) nad párem ve složení Válková Simona (TO Svitavy), Svobodová Klára (TK Pernštýn 1897 Pardubice). Závěrem bych rád poděkoval všem hráčkám a jejich doprovodu za bezproblémový průběh turnaje. Zároven doufám, že takto významnou tenisovou akci bude moci náš oddíl zase někdy v budoucnu uspořád. Kompletní výsledky turnaje zde. Fotogalerie zde.

Autor: Lukáš Adamec

prazdniny