Dorost

Dorostu se sezóna vydařila

Dorost | úterý 12. června 2012, 15:00

 

V loňské sezóně měl dorost v našem oddíle premiéru. Byl zařazen do nejnižší soutěže a tím byla Pardubická krajská soutěž B, v které se umístil ze 7 účastníků na 6. místě. Letos se dorostencům dařilo o poznání lépe. Hned v prvním zápase se utkalo naše družstvo s TO TJ Tesla Pardubice B. V tomto zápase podlehli naši dorostenci na hřišti soupeře 3:6. O všechny tři body se zasloužili Josef Vaňkát a Matěj Coufal. Ti vyhráli obě svoje dvouhry a navrch přidali ještě vítězství ve čtyřhře. V dalších zápasech už naše družstvo jenom vítězilo. TC Chrudim porazili 6:3. K chlapcům se v tomto zápase přidala i děvčata. Kateřina Dipoldová zvítězila ve třech setech a Jana Pabousková vyhrála 2x 6:4. Společně vyhrála děvčata i svoji čtyřhru. V dalším zápase deklasovali dorostenci TK Hlinsko 9:0. Jediný třísetový zápas odehrála Kateřina Dipoldová. Ostatní zápasy vyzněly jednoznačně pro naše hráče. Poslední zápas odehrálo naše družstvo 3.6. proti Energetik Chvaletice. Zápas se odehrál v domácím prostředí a Kateřina Dipoldová si zahrála do třetice opět třísetový zápas a opět vítězný. V dalších zápasech měli naši dorostenci rovněž navrch a tak se zrodilo vítězství 6:3.
Dorostenci se tak umístili na pěkném 2. místě za TO TJ Tesla Pardubice B v Pardubické krajské soutěži B. Ukázalo se tak, že hned v prvním utkání s TO TJ Tesla Pardubice se rozhodovalo o 1. postupovém místě ve skupině. Dorostenci tak mohou považovat letošní sezónu za úspěšnou. Postup krajského přeboru jim o kousek unikl.

Za družstvo dorostu nastupovali: Josef Vaňkát, Matěj Coufal, Jakub Dvořák, Adam Čapek, Jakub Abbrent, Kateřina Dipoldová,
                                                            Jana Pabousková, Jana Dipoldová, Kateřina Dipoldová.