Baby

Babytenisté stříbrní!

Baby | sobota 7. září 2013, 21:32

Ve finále Východočeského oblastního přeboru družstev, který se hrál ve Dvoře Králové nad Labem, se umístili naši babytenisté na výborném 2. místě. V prvním zápase porazili naši tenisté TK Náchod 4:2 a v zápase o 1. místo sehráli naprosto vyrovnanou partii s velkým favoritem, družstvem TK Dvůr Králové A. V zápase, ve kterém všichni naši tenisté podali vynikajcí výkon, remizovali 3:3 a podlehli až v konečném součtu gamů.

finále babytenisu - 2.místoV sobotu 7.9. se ve Dvoře Králové nad Labem uskutečnil finálový turnaj družstev babytenisu - BABYTENIS TECHNIFIBRE CUP 2013. Z celkem 42 družstev ze 30 oddílů východočeské oblasti se do finále probojovala následující družstva - TC Dvůr Králové A, TK Náchod, TO TJ Svitavy a Jiskra Havlíčkův Brod A. Naše družstvo přijelo ve složení - Sára Brabcová, Luboš Laštovička, Aneta Štolfová, Adam Křepinský a Vanesa Zábranová. Kapitán Luboš Laštovička.

V 1. zápase se utkalo naše družstvo s družstvem TK Náchod. Naši tenisté na soupeře doslova vlétli a po čtyřeh dvouhrách jsme vedli 4:0. Neprve Sáře skrečoval Vacek za stavu 5:0 a 30:0 pro Sáru, Luboš vyhrál svůj zápas proti Záplatovi 6:1, to samé se povedlo Anetě, která vyhrála 6:1 nad Vinterou. Adam pak po výhře 6:2 nad Hlouškem přidal poslední postupujucí bod a upravil na 4:0. Ve čtyřhře pak Sára s Adamem podlehli 3:6 a stejným výsledkem podlehly i Aneta s Vanesou. Výhra 4:2 však naše družstvo posunula do finále turnaje. V něm se střetli naši tenisté s domácím družstvem TC Dvůr Králové A, které přehrálo TO TJ Svitavy 6:0. V prvním zápase podlehla Sára po bojovném výkonu těžkému Nápravníkovi 1:6. Na 1:1 srovnal Luboš. Ten byl za stavu 4:5 jeden míček od prohry. Prokázal však pevné nervy a nakonec se mu zápas podařilo otočit a vyhrál nad Otčenášem v tie-breaku 7:5. V dalším zápase zahrála Aneta výborně a přehrála svoji soupeřku Lubinovou 6:3. O třetí bod se pak pokoušel Adam, který rozehrál zápas výborným způsobem a vedli již 3:1. Tempo však neudržel a nakonec podlehl Jakubovi 4:6. Po dvouhrách byl tedy stav 2:2 a rozhodovalo se ve čtyřhrách. Sára s Anetou rozehrály skvěle svoji partii a ujaly se rychle vedení 2:0. I přes velmi dobrý výkon však nakonec podlehly Nápravníkovi s Otčenášem 2:6. Na 3:3 srovnali kluci, kteří sice prohrávali již 2:3, ale podařil se jim obrat a vyhráli nad Lubinovou s Jakubem 6:3.

V zápase plném emocí a za bouřlivého povzbuzování diváků uhráli naši babytenisté s favoritem soutěže výsledek 3:3 a o tom, že na MČR postoupil soupeř, rozhodl až součet gamů. Odměnou pro hráče pak bylo závěrečné vyhlašování výsledků, při kterém hráči obdrželi věcné ceny od místopředsedy Východočeského oblastního tenisového svazu pana Radima Zaplatílka.
Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem hráčům za příkladnou reprezentaci  naše oddílu a hráčům, kteří přecházejí do kategorie mladší žactvo popřát mnoho úspěchú i v této kategorii! Dále chceme poděkovat kapitánovi družstva panu Laštovičkovi, který družstvo po celou dobu soutěže vedl! Na momentky z finálového turnaje se můžete podívat zde.