Baby

Baby A si prodloužilo sezónu

Baby | pátek 28. června 2013, 22:40

Do finále východočeského přeboru družstev v babytenisu se podařilo postoupit babytenistům družstva A. To se bude hrát po prázdninách.

Družstvo Baby A po vítězném zápase s LTC Pardubice A.Baby A bylo nalosováno v krajském přeboru do skupiny Pardubicko B. V 6-členné skupině postupně 5x vyhrálo a umístilo se tak ve skupině na 1. místě. Ve skupině zvítězili naši babytenisté nad družstvy TK Pernštýn 1896 Pardubice A, DTK Skuteč, TO TJ Tesla Pardubice B, LTC Pardubice B a TCV Pardubice. Družstvo tak postoupilo do čtvrtfinále soutěže Memoriálu Zdeňka Kocmana. To se odehrálo 15.6. a do Havlíčkova Brodu zavítalo družstvo LTC Vysoké Mýto. Ve čtrtfinálovém zápase si babytenisté zajistili výhrou 6:0 učast v semifinále.
 
Semifinálový zápas se odehrál 22.6. v Pardubicích, kde se naši tenisté utkali s družstvem LTC Pardubice A. Utkání zvládli velmi dobře a po výhře 5:1 se mohli radovat z postupu do krajského finále. Krajské finále je čtyřčlenné a ze 42 družstev celé východočeské oblasti se do něho probojovala následující družstva - TJ Jiskra Havlíčkův Brod A, Tenis club Dvůr Králové A, TK Náchod A a TO TJ Svitavy. Finále východočeského přeboru družstev se uskuteční 7.9. a vítěz tohoto finálového turnaje postoupí na MČR v babytenisu, které se odehraje koncem září v Prostějově. Letošní finálová účast našeho družstva je druhá v řadě. V roce 2012 obsadilo naše družstvo 3. místo. Do krajského finále se podařilo probojovat našemu družstvu babytenistů ještě v roce 2009, kdy obsadilo také 3. místo.