Aktuality

Skvělá jízda brodských babytenistů

Aktuality | pondělí 25. června 2012, 09:58

O víkendu se dohrály soutěže družstev. Zde přinášíme výsledky.

Baby BVynikajcího úspěchu dosahli v sobotu naši babytenisté. Ti se utkali v semifinále Východočeského krajského přeboru na domácí půdě s družstvem DTK Skuteč. Aleš Bouchner vyhrál v nádherném zápase nad Julišem 6:3 a Adam Pullmann nenechal nikoho na pochybách, že chytil na jaře formu a nad Pečenkovou vyhrál 6:0. Karolína Tajovská podlehla ve svém zápase Bezdíčkovi 4:6, když již sahala po vedení na 5:4. Ve čtvrté dvouhře potom podlehla Aneta Štolfová Sperátové 2:6. Stav po dvouhrách tedy 2:2 a vedení o 3 gamy. Drama vyvrcholilo ve čtyřhrách, kde se hrálo o gamy. Obě měly rychlý průběh. Aleš Bouchner s Anetou Štolfovou podlehli 0:6 Julišovi s Bezdíčkem. Stejným výsledkem však vyhráli Adam Pullmann s Karolínou Tajovskou nad Burešem s Vařejčkem. Konečný stav zápasu tedy 3:3 a na gamy 24:21 pro naše družstvo! Baby B tak postoupilo do krajského finále. Tam se probojovalo v konkurenci 44 družstev. Krajské finále Memoriálu Zdeňka Kocmana se bude hrát 8.9. a vítěz postupuje na Mistrovství ČR družstev babytenisu. O úspěch se zasloužili tito hráči - Aleš Bouchner, Karolína Tajovská, Aneta Štolfová, Adam Pullmann a Sára Brabcová. Družstvo Baby B tak zopakovalo úspěch babytenistů z roku 2009. Tehdy se brodští babytenisté probojovali rovněž do krajského finále a obsadili zde 3. místo. Družstvo tehdy tvořili - Lukáš Brückner, Jakub Švec, Gabriela Dipoldová, Martin Horáček a Vojtěch Křepinský.

Starší žáci předvedli v sobotu svůj zatím nejlepší výkon sezóny a v závěrečném zápase porazili Českou Třebovou B 6:3. Už po dvouhrách vedli naši tenisté 5:1 a o zápase bylo rozhodnuto. Dobrý výkon podali všichni hráči a Jonáši Slabíkovi s Gabrielou Dipoldovou se podařilo vyhrát i klíčové třísetové zápasy, které rozhodli o výsledku zápasu. Starší žáci slavili tedy v posledním zápase výhru, ale na záchranu v Pardubickém přeboru to však pravděpodobně stačit nebude.

Mladší žáci odjeli v neděli opět ve zdecimované sestavě do České Třebové. Favoritu skupiny, který doposavaď ani jednou nezaváhal, podlehli naši mladší žáci 0:9. I tak lze ale sezónu hodnotit jako dobrou, protože přes všechny možné problémy, s kterýmy se družstvo potýkalo, nakonec obsadilo 5. příčku a udrželo Pardubický přebor i pro další rok.

O víkendu byly opět již rozehrány jednotlivé turnaje. Turnaje babytenistů Berchtold Cup nedaleko Prahy se v sobotu zúčastnili Luboš Laštovička a Adam Křepinský. Adam ve své zákl. skupině sehrál tři zápasy a ze všech odešel poražen 1:4 a dalších bojů se již nezúčastnil. O poznání lépe se dařilo Luboši, ten ve své skupině 1x prohrál a 2x vyhrál. Obsadil 2. místo ve skupině a postoupil do turnaje útěchy, kde se probojoval až do finále, ve kterém nakonec podlehl.

prazdniny