Aktuality

Minitenisté se do finále neprobojovali

Aktuality | úterý 19. června 2012, 20:12

Přinášíme přehled výsledků našich družstev z uplynulého víkendu.

Mini AV sobotu 16.6. sehráli minitenisté družstva Mini A semifinále krajského přeboru. To se odehrálo v odpoledních hodinách v 80 km vzdálených Svitavách. V prvním ze dvou utkání zvítězili naši minitenisté nad Ústí nad Orlicí 7:1. Ve druhém zápase se střetli s ambiciózním celkem Svitav.  V tomto zápase podlehlo naše družstvo "domácím" 1:7. Jednoznačnému výsledku pro domácí však předcházely i třísetové zápasy a prohry 9:10 po sporných výrocích rozhodčích. Faktem však zůstává to, že naše družstvo ze semifinále, hraném v úmorném vedru, do krajského finále nepostoupilo. 

Babytenisté družstva Baby B vyzvali v neděli dopoledne ve čtvrtfinále krajského přeboru svoje kamarády z družstva Baby C. Baby B si nenechalo postup do semifinále krajského přeboru vzít a zvítězilo přesvědčivě 5:1. Jediné vítězství Baby C si připsala Helena Grubauerová, která porazila Sáru Brabcovou 6:4. O další bod se pokoušel Josef Čapek, který vedl nad Anetou Štolfovou již 3:1. Zápas však do vítězného konce nedotáhl. Pěkné zápasy se odehrály ještě ve čtyřhrách. V těch zvítězilo Baby B 6:4 a 6:3.

Mladší žáci kladli v neděli dopoledne ve zdecimované sestavě odpor družstvu Svitav. Pouze se dvěma chlapci a dvěma dívkamy nastoupili mladší žáci k zápasu. Dříve než tedy utkání vůbec začalo byl tedy stav 0:3. Chlapci - Jakub Švec a Prokop Findeis - svoje zápasy nevyhráli. Naštěstí Patricie Bartoková a Gabriela Dipoldová nenechaly nikoho na pochybách že mají dobrou formu a skorigovaly na přijatelných 3:6.

Starší žáci se v zápase hraném o předposlední místo nevzchopili a na hřišti soupeře prohráli vysoko 2:7. Jediné vítězství dosáhl Lukáš Brückner ve dvouhře a ve čtyřhře potom sestry Dipoldovy. Prohrou tak starší žáci potvrdili ústup z předních pozic Pardubického přeboru a družstvo, které ještě loni aspirovalo na postup do nejvyšší krajské soutěže, naopak spadne po letošní sezóně do té nejnižší.

prazdniny