Aktuality

Pohár Vysočiny vyhráli Rakoušová a Mojžíš

Aktuality | čtvrtek 17. září 2015, 11:15

O víkendu se uskutečnil závěrečný turnaj masters O pohár Vysočiny. 12.9. v sobotu triumfoval Dominik Mojžíš z STK Planá nad Lužnicí. V neděli si pohár za 1. místo odvezla Kateřina Rakoušová z TK Hlinsko.

Finalisté turnaje MastersLetní pohodová série turnajů na Vysočině zaznamenala letos svůj II. ročník. Na 4 letních turnajích v Havlíčkově Brodě, Pelhřimově, Světlé nad Sázavou a Źďáře nad Sázavou se představilo celkem 43 babytenistů. Nejlepší z nich se potom probojovali na závěrečný turnaj, tzv. masters, které se konalo 12. a 13.9. v Havlíčkově Brodě. 12.9. se uskutečnil turnaj chlapců. Po slavnostním nástupu, při kterém obdrželi všichni účastníci upomínkovou medaili a drobné dárky se uskutečnilo losování a po něm se pustili chlapci do bojů o fiftýny. Nejlépe se vedlo na turnaji bratrům Mojžíšovým z STK Planá nad Lužnicí. Dominik Mojžíš celý turnaj vyhrál a jeho bratr Patrik si odvezl z Brodu 3. místo. Dominik Mojžíš přehrál ve finále Vaška z TK Hlinsko 6:0. Zápas o 3. místo byl napínavější. Patrik Mojžíš v něm porazil Šefčíka z TK Pelhřimov 7:5. Z domácího oddílu se turnaje zúčastnil pouze David Brückner. Věkem ještě minitenista obsadil David na turnaji 12. místo. Vedoucí babytenista celé tour Piechula ze Žďáru nad Sázavou podlehl ve čtvrtfinále turnaje Vaškovi těsně 6:7 a do bojů o "bednu" nepostoupil. Vydařený turnaj podtrhlo ještě sluníčko, které dopoledne vykouklo z pod mraků a celý turnaj se dohrál za krásného tenisového počasí!

Finalistky a semifinalistky turnaje MastersV neděli 13.9. byl na programu masters děvčat. Podmínky měla děvčata v neděli složitější, neboť již od rána foukal slabý vítr, který k polednímu zesiloval a chvilkami se hrálo "na hraně". Po slavnostním nástupu a dekorování se rozeběhl také maraton zápasů. Nejlépe si s ním poradily Kateřina Rakoušová z TK Hlinsko a Jessica Adamcová z domácího oddílu. Obě hráčky se potkaly ve finále turnaje, ve kterém zvítězila Kateřina Rakoušová 6:1. Jessica tak vybojovala na masters krásné 2. místo pro náš oddíl. Další domácí hráčkou, která skončila těsně pod stupni vítězů, byla Katka Váchová, která obsadila celkové 5. místo. Vedoucí hráčka tour Sára Straková z TK Pelhřimov obsadila na turnaji 3. místo, když porazila Rezkovou ze Světlé nad Sázavou 6:2. Na fotogalerii a výsledky se můžete podívat zde.

 

prazdniny