Aktuality

Skončila sezóna družstev. Jaká byla?

Aktuality | neděle 5. července 2015, 22:24

O posledním červnovém víkendu skončila sezóna družstev. Přinášíme krátké hodnocení jednotlivých týmů.

Družstvo dorostuTak jako již tradičně, měl náš oddíl družstvy pokrytou celou mládežnickou základnu, některá družstva byla i zdvojená. Bohužel nám opět chybělo družstvo dospělých.


Z ústupem z pozic se musel náš oddíl smířit hned v té nejmladší kategorii - minitenisu. V minulých letech naši minitenisté vyhrávali své skupiny a postupovali do dalších finálových kol. Do samotného krajského finále se jim nepodařilo postoupit nikdy, ale často se o něj prali v krajském semifinále. Letos sbírali naši minitenisté spíše zkušenosti a bohužel se jim nepodařilo vyhrát ani jediný zápas ve své skupině Pardubicko A a umístili se na posledním místě. Vinu lze přičítat i tomu, že se naše družstvo minitenistů málokdy sešlo kompletní a muselo bojovat s častou absencí hráčů. Na výsledky se můžete podívat zde.


Babytenisté nastupovali s družstvem BABY A  a BABY B. BABY A mělo ambice probojovat se do krajského semifinálového kola, nebo případně zopakovat finálovou účast našich babytenistů z předešlých let. Základní skupinou prošli babytenisté celkem snadno a o 1. místo ve skupině se utkalo s TK Pernštýn 1897 PardubiceA. Bohužel se před utkáním zranila dvojka týmu Jessica Adamcová a to ovlivnilo celý průběh dalších bojů. V rozhodujícím zápase podlehlo naše družstvo výrazně Pernštýnu 1:5. I tak se mu podařilo postoupit do krajského čtvrtfinále ze 2. místa. Zde však opět nastoupilo v nekompletní sestavě a po bojovném výkonu nakonec podlehlo družstvu Lokomotiva Trutnov o 4 gamy 19:23, když samotný zápas skončil "plichtou" 3:3. Do krajského semifinále tak naši babytenisté nepostoupili. I tak lze hodnotit vystoupení našich babytenistů pozitivně a brát jako úspěch. Na tabulku zákl. skupiny se podívejte zde, na tabulku čtvrtfinále zde.

BABY B sbíralo hlavně zkušenosti. Někteří hráči byli věkově ještě minitenisté. Babytenisté "béčka" sehráli i tak několik dobrých a vyrovnaných zápasů a rozhodně se neztratili.Na tabulku jejich skupiny se můžete podívat zde.

Asi největší pozornost byla letos upřena na družstvo mladších žáků A. V loňském roce obsadili mladší žáci v Pardubickém přeboru 3. příčku a až do posledního kola bojovali o postup do ligy mladšího žactva. To se nakonec nepodařilo. Postupující družstvo TK Žamberk B se však na poslední chvíli svojí účasti v nejvyšší soutěži zřeklo a po vzájemné dohodě byla soutěž přenechána právě našemu družstvu. Vše se odehrálo velmi rychle a na "poslední chvíli". Nebyl tak čas na shánění posil a bylo jasné, že musíme tuto soutěž odehrát bez jediného hostujícího hráče a posily. Cíl zněl jasně - udržení této soutěže pro příští rok a tudíž umístit se na nejhůře 6. místě z 8 družstev. Tento cíl se podařilo naplnit a všichni hráči zaslouží poděkování, jakým způsobem o udržení soutěže zabojovali. Klíčová byla dvě vítězství - proti TJ Lázně Bělohrad 5:4 a Tennis Club Dvůr Králové A 5:4. Ani v ostatních zápasech hráči nezklamali. Např. proti TENIS-CENTRUM DTJ HK A (Hradec Králové) prohráli tesně 4:5. Nejvyšší soutěž mladšího žactva JUNIOR TOUR se tak bude v Brodě hrát i příští rok. Na tabulku a výsledky se můžete podívat zde.

Mladší žáci B nastoupili naopak v nejnižší soutěži Pardubická soutěž. Zde hráči sbírali rovněž zkušenosti a pro některé to byly první soutěžní zápasy vůbec. Na tabuku se můžete podívat zde.

Starší žactvo zaznamelo loňský rok postup z Pardubické soutěže do Pardubického přeboru. Proto byl cíl pro tuto sezónu jasný. Udržet tuto soutěž. To se podařilo naplnit beze zbytku a družstvo se v soutěži umístilo na krásném 4. místě z 8 družstev, když porazilo TK Česká Třebová - TK Ústí nad Orlicí B 5:4, 1. Východočeská Tenisová Pardubice 7:2, TO TJ Svitavy 5:4 a TO TJ Tesla Pardubice B 7:2. Výborný zápas sehrálo družstvo proti vítězi a postupujícímu do ligy staršího žactva LTC Pardubice A, kterému podlehlo těsně 4:5. Na výsledky se můžete podívat zde.

A na závěr družstvo dorostu. Zde převládá trochu zklamání. Soupiska družstva dorostu si říkala o postup, realita byla však jiná. Družstvo dorostu se v plném složení sešlo snad pouze dvakrát. V ostatních případech hráči z různých důvodů chyběli a nezřídka hráli za dorost i mladší žáci a dorosteneců samých bylo v sestavě jako šafránu. I proto se dorost umístil v tabulce na konečném 4. místě a i pro příští rok bude hrát nejnižší krajskou soutěž B. Na výsledky družstva dorostu se můžete podívat zde.

prazdniny