Aktuality

Odehrány první soutěžní zápasy družstev

Aktuality | čtvrtek 4. května 2017, 14:04

I přes nepříznivé počasí se na tenisty usmálo o víkendu i sluníčko a podařilo se odehrát všechny zápasy družstev. Zatímco mládežnická družstva začala ve velkém stylu, družstvo dospělých se nesešlo v potřebné sestavě a hlavně proto svému soupeři ve Chvaleticích podlehlo 4:5.

Bez 2 hráčů základu a s jedním dorostencem zajíždělo družstvo dospělých ke svému prvnímu zápasu 1. B-třídy do Chvaletic. Krásným zápasem, kde se bylo na co koukat, se stal zápas domácího Libora Palivce s Filipem Brücknerem. V třísetovém zápase vyhrál Filip, který zvítězil 6:3, 3:6, 6:2. Další 2 body přidaly ženy. Markéta Findejsová vyhrála nad Kohoutovou 6:3, 6:2 a Mirka Melounová porazila ve třech setech Palivcovou 6:7, 6:1, 6:4. Po dvouhrách byl tedy stav 3:3. Rozhodovalo se ve čtyřhrách. Ty dopadly dle očekávání. Markéta s Mirkou po výhře 6:4, 7:6 přidala čtvrtý bod. V mužských čtyřhrách pak naši tenisté nedokázali držet krok se soupeřem a v obou zápasech jasně podlehli. Konečný výsledek a prohra 4:5 mrzí zejména proto, že v jiné sestavě by byla naděje na vítězství více než pravděpodobná.

Družstvo dorostu nastoupilo v neděli ke svému domácímu zápasu proti družstvu TK Ledeč n./ Sázavou. Zápas,který nebyl lehký, družstvo nakonec zvládlo a vyhrálo 5:4. Po dvouhrách byl nerozhodný stav 3:3. Aleš Bouchner s Vojtou Grünem zvládli svoji čtyřhru na jedničku a povítězství 6:0, 6:1 nad párem Kovář, Holoubek přidali čtvrtý bod. Pátý bod pak přidala děvčata Karolína Tajovská a Helena Grubauerová, která svoji čtyřhru rovněž vyhrála. O šestý bod se pokoušel pár Vojta Křepinský s Jakubem Bartoněm. Chlapci podlehli nakonec páru Vrbka, Fanta po setech 6:3, 4:6, 0:1 (8).

Družstvo starších žáků A se utkalo na TK Pernštýn 1896 Pardubice s družstvem B. Z Pardubic si odvezlo vysokou výhru 8:1. Zajímavým zápasem se stala dívčí čtyřhra. V ní vyhrála Karolína Tajovská s Helenou Grubauerovou až po velkém boji nad párem Svobodová, Drášilová 5:7, 6:4, 1:0.
Družstvo starších žáků B si poradilo doma s LTC Pardubice B po výsledku 6:3. Po dvouhrách vedlo naše družstvo 4:2 a další dva body přidali naši tenisté v obou chlapeckých čtyřhrách.

Vysokého vítězství se podařilo dosáhnout i mladším žákům A a napodobili tak družstvo starších žáků. V Pardubicích zvítězili v neděli nad družstvem TK Pernštýn 1896 Pardubice A rovněž 8:1. Hezkým zápasem se stala opět dívčí čtyřhra. Po bojovném zápase v ní zvítězila naše děvčata Eliška Grünová s Jessicou Adamcovou nad párem Svobodová, Peřinová 6:3, 6:4.
Mladší žáci B si poradili v domácím zápase s družstvem LTC Vysoké Mýto, nad kterým zvítězili 6:3. O zápase rozhodly na jedničku zvládnuté čtyřhry, které jsme všechny vyhraly.

Baby A vyhrálo 6:0 nad družstvem TK Pernštýn 1897 Pardubice B a Baby C přehrálo s přehledem družstvo TO TJ TeslaPardubice C také 6:0.

Svoje zápasy odehráli teké minitenisté. Nad družstvem TK SB Světlá nad Sázavou zvítězili 5:3 a v dalším zápase podlehli družstvu DTK Skuteč 1:7.

prazdniny