Aktuality

Helena Grubauerová vyhlášena nejlepší tenistkou oddílu

Aktuality | pátek 31. března 2017, 07:56

Ve čtvrtek 16.3.2017 od 17.oo hod. v salonku hotelu Slunce Havlíčkův Brod proběhlo za účasti představitelů města Havlíčkův Brod slavnostní vyhodnocení nejlepších sportovců jednotlivých oddílu. Svojí účastí pan starosta města Mgr. Jan Tecl a místostarosta Bc. Libor Honzárek podpořili význam této akce. Slavnostní zahájení provedl předseda TJ pan Ing. Miroslav Sommer a celkové zhodnocení sportovních úspěchů jednotlivých oddílů provedla místopředsedkyně TJ paní Mgr. Martina Kadlecová.

Za oddíl tenisu převzala ocenění pro nejlepšího sportovce oddílu starší žákyně Helena Grubauerová, které se v roce 2016 dařilo a má za sebou dobrý rok. Zodpovědně přistoupila Helena zejména k zápasům v soutěžích družstev. Zde nastupovala pravidelně za družstva staršího žactva a dorostu, kdy nevynechala žádný zápas a podpořila tak velmi významě výledek obou družstev. Odehrála v sezóně 11 turnajů starších žákyň. V první polovině září se jí podařilo vyhrát turnaj v Brně a celkem 5x se probojovala do semifinále turnaje. Celkem 4x se podívala do semifinále turnaje čtyřhry starších žákyň a 2x podlehla se svojí parťačkou až ve finále turnaje. V krajském žebříčku obsadila Helena 18. místo a nasbírala celkem 9 bodů. V celostátním žebříčku tak obsadila Helena celkově 191. místo. Do další sezóny přejeme Heleně mnoho dalších, podobných úspěchů.

Nejlepším kolektivem oddílu bylo vyhlášeno družstvo staršího žactva A. Družstvo staršího žactva má za sebou rovněž velmi dobrou sezónu. V Pardubickém přeboru se umístilo družstvo na výborném 2. místě. Ze 7 zápasů 6x vyhrálo a pouze 1x prohrálo. Postupně starší žáci porazili tyto družstva: DTK Skuteč 6:3, TO TJ Tesla Pardubice B 9:0, TO SK Žamberk B 5:4, TK Pernštýn Pardubice B 5:4, TC Chrudim A 8:1, TC Choceň A 8:1. Podlehlo pouze družstvu ze Svitav 2:7. Za družstvo nastupovali: Aleš Bouchner, Vojtěch Křepinský, Luboš Laštovička, Adam Křepinský, Čapek Josef, Mühlfait Lukáš, Helena Grubauerová, Karolína Tajovská. Ocenění převzal kapitán družstva Ing. Aleš Bouchner.

prazdniny