Aktuality

Druhý hrací víkend družstev

Aktuality | sobota 13. května 2017, 12:07

Minulý víkend byl druhým hracím víkendem družstev. Pro náš oddíl to byl víkend velmi úspěšný. Družstvo dospělých bodovalo v domácím prostředí a zvítězilo nad TK Holice 5:4. Dařilo se ostatním družstvům.

V prvním zápase smetl Filip Brückner Mansfelda 2x 6:0. Petr Ulrych si poradil s Ropkem 6:3, 6:2 a Michal Petráček porazil po bojovném výkonu Rychtera 6:1, 6:3. Velmi důležitý čtvrtý bod přidala po výborném výkonu navrátivší se Patricie Bartóková. Ta porazila Betákovou 2x 6:4. Markéta Findeisová podlehla Horákové 1:6,4:6 a Aleš Bohuněk Málkovi 2x 2:6. Vítězný pátý bod přidal ve čtyřhře pár Filip Brückner a Petr Ulrych, kteří zvítězili nad párem Ropek, Málek 7:6, 6:2. Družstvo dospělých si tak připsalo svoje první body a usadilo se uprostřed tabulky 1. B třídy. Na průběžnou tabulku 1.B třídy a jednotlivé výsledky zápasu se můžete podívat zde.

Dorostenci měli původně zajíždět ke svému mistrovskému zápasu do Hlinska. Z důvodu nehratelnosti tamních kurtů se však zápas odehrál na našich kurtech. Naše družstvo vněm zvítězilo 8:1 a připsalo si druhé vítězství. O vítězi zápasu bylo rozhodnuto již po odehraných singlech, kdy naše družstvo vedlo již 5:1. Na průběžnou tabulku Pardubické krajské soutěže B a výsledky zápasu se můžete podívat zde.

Starší žáci A si poradili v domácím zápase s TC Chrudim A. Po singlech vedlo naše družstvo 5:1 a konečný výsledek 8:1 zpečetilo v zápasech čtyřher. O svůj bod v zápase musela bojovat Helena Grubauerová, která zvítězila ve třech setech nad Sychrovskou 2:6, 7:5 a 6:2. Nepříznivý stav musela ve čtyřhře otáčet i dvojice Luboš Laštovička a Vojtěch Grün, kteří po prvním setu prohrávali 4:6. Nad párem Pullmann, Kadlc zvítězili 4:6, 6:2 a 6:1. Na průběžnou tabulku Pardubického krajského přeboru a výsledky zápasu se můžete podívat zde.
Béčko starších žáků zajíždělo ke svému mistrovskému zápasu do Týniště nad Orlicí. Po dvouhrách vedlo 4:2, když pátý bod mohl přidat Josef Čapek. Ten podlehl v třísetovém zápase Ptáčkovi 6:2, 6:7, 5:7.Spolehlivě zahrála Eliška Grünová, která vyhrála nad Škodovou 2x 6:4. Další 2 body přidalo naše družstvo ve čtyřhrách. S Týniště si tak broďáci odvezli výhru 6:3. Na průběžnou tabulku 1. B třídy a jednotlivé zápasy se můžete podívat zde.

Mladší žáci A přivítali v nedělním domácím zápase favorita skupiny - družstvo TENIS-CENTRUM DTJ HK A. Družstvu z Hradce Králové podlehlo poměrně jasným výsledkem. I když minimálně 2 zápasy dávali naději na lepší výsledek, tak konečným výsledkem bylo skóre 1:8 v neprospěch našeho družstva. O jediný bod se postarala jednička našeho družstva Luboš Laštovička, jenž vyhrál nad Matějíčkem 6:0, 6:1. Josef Havlík a František Vašek podlehli ve třech setech. Na průběžnou tabulku JUNIOR TOUR a výsledky jednotlivých zápasů se můžete podívat zde.
Mladším žákům B se zadařilo v České Třebové a odvezli si odtud výhru 5:4. Naši tenisté zvládli dobře svoje zápasy singlu a potřebný pátý bod přidali ve čtyřhrách. Mohli přidat i šestý bod, když Adam Svoboda a Lukáš Laštovička podlehli ve čtyřhře až ve třech setech. Na průběžnou tabulku Pardubického krajského přeboru a výsledky jednotlivých zápasů se můžete podívat zde.

Baby A zvítězilo v domácím prostředí nad DTK Skuteč 6:0 a usadilo se v průběžném pořadí na 1. místě tabulky Pardubicko F. Na průběžnou tabulku skupiny Pardubicko F a jednotlivé výsleky zápasů se můžete podívat zde.
Baby B si připsalo vítězství 6:0 v zápase na 1. Východočeské Tenisové. Na průběžnou tabulku skupiny Pardubicko E a výsledky jednotlivých zápasů se můžete podívat zde.
Baby C vyhrálo v Poličce na Spartaku 6:0. Babytenisová družstva tak odehrála druhý hrací den družstev se skórem 18:0! Na průběžnou tabulku skupiny Pardubicko H a výsledky jednotlivých zápasů se můžete podívat zde.

Družstvo minitenistů svoje účinkování v soutěžích družstev již ukončilo. Po dvou hracích dnech, kdy se každý hrací den odehrálo více zápasů nejdnou obsadilo družstvo minitenistů v tabulce Pardubicko E 3. nepostupové místo. Na konečnou tabulku skupiny a výsledky jednotlivých zápasů se můžete podívat zde. Více se budeme družstvu minitenistů věnovat v závěrečném hodnocení družstev.

prazdniny