Turnaje

Turnaj mladšího žactva TJ Jiskra Cup se vydařil

Turnaje | pondělí 29. srpna 2011, 23:05

O uplynulém víkendu byl náš oddíl pořadatelem celostátního turnaje mladšího žactva TJ Jiskra Cup 2011.

Gabriela Dipoldová, Veronika ČasarováSoutěže děvčat se zúčastnilo celkem 15 hráček. Z domácích hráček to byla Tereza Špalková, Gabriela Dipoldová a Veronika Časarová. Tereza Špalková narazila hned v I. kole na silnou Andreu Plachou ze Spartaku Jihlava, které podlehla 2x 0:6. Gabriela Dipoldová zvládla I. kolo, ve kterém vyhrála nad Altrichterovou ze Spartaku Jihlava 6:4 a 7:6. Ve II. kole pak nedala Gabriela šanci Fialové z Tenisového klubu Ledeč nad Sázavou, nad níž vyhrála 6:3 a 6:2. Ve III. kole se utkaly obě brodské hráčky a Gabriela podlehla Veronice Časarové 3:6 a 0:6. Gabriela tak získala v turnaji 3. místo. Gratulujeme!
Aspirantka na vítězství v turnaji Veronika Časarová měla I. kolo volné. Ve II. kole došlo k zajímavému zápasu. V něm se Veronika utkala s Plachou a v 1. setu podlehla 1:6. Zápas však ve II. setu otočila a výhrou 6:3 srovnala stav zápasu na 1:1. 3. set vyhrála Veronika rovněž 6:3 a celý zápas tudíž 2:1. V semifinále došlo již k výše zmiňovanému souboji brodských hráček, ze kterého vzešla vítězně Veronika. Finále sehrála Veronika proti Pozdenkové z Brna (TC MJ-Tenis) a v pěkném zápase Veronika vyhrála 7:6 a 6:3. Gratulujeme k vítězství v turnaji!

Dvě domácí hráčky - Veronika Časarová a Gabriela Dipoldová - vytvořily dvojici pro čtyřhru a udělaly dobře. Spolu se dostala děvčata do finále turnaje, kde porazila jihlavský pár Přikrylová, Plachá. Zápas to byl velmi dramatický. První set prohrál náš pár 1:6, druhý set vyhrála naše děvčata 7:5, přičemž již vedla 5:1! Rozhodoval tedy supertajbrejk, který zvládla lépe naše děvčata a vyhrála ho 10:7. Gratulujeme domácímu páru k vítězství v domácím turnaji!

Turnaje chlapců se zúčastnilo celkem 12 hráčů. Z domácích to byl Jakub Bartoň, který se utkal hned v I. kole s Brücknerem z TK Agrofert Prostějov a podlehl 2x 0:6. Prokop Findeis se utkal s Vargou ze Spartaku Jihlava a podlehl  2x 2:6. Lukáš Brückner je hráčem TK Agrofert Prostějov, trénuje však v našem oddíle a je členem TJ Jiskra HB, proto se podíváme i na jeho cestu turnajem. V I. kole porazil Lukáš již zmiňovaného Jakuba Bartoně. Ve II. kole porazil Bučka z TK Pelhřimov 6:3 a 7:5. V semifinále pak podlehl Špinarovi ze Spartaku Jihlava 7:6, 2:6 a 2:6. Gartulujeme ke 3. místu.
Celý turnaj vyhrál Špinar, který porazil ve finále Szlifku z TK Ruzyně Praha 2x 6:0.

Jakub Bartoň a Prokop Findeis si spolu zahráli turnaj čtyřhry. V I. kole podlehli páru Dubec (TK ČLTK Jihlava), Podškubka (TK Spartak Jihlava) 4:6, 2:6. Lukáš Brückner vytvořil pár se Špinarem a byl to pár vítězný. Ve finále zdolali chlapci pár Szlifka, Pavlas (TK Spartak Jihlava) 6:0, 6:3. Gratulujeme k výhře v turnaji!

Závěrem lze říci že celý turnaj se vydařil a přálo mu i počasí, když zapršelo pouze v sobotu navečer. Turnaje se zúčastnili samozřejmě především hráči z okolních tenisových oddílů, nechyběli však ani účastnici z Prahy, Brna či zmíněného Prostějova. Děkujeme tedy organizátorům turnaje a rovněž skvělé obsluze kiosku a správci tenisového areálu panu Veselému. Na fotografie z turnaje se můžete podívat zde.

O víkendu však náš oddíl reprezentovali i hráči na jiných turnajích. V sobotu to byli Karolína Tajovská a Aleš Bouchner, kteří se zúčastnili turnaje babytenisu v Pardubcích na TK Pernštýn 1897 Pardubice. Alešovi se nepodařilo postoupit ze zákl. skupiny. Karolína ze skupiny postoupila a v závěrečných bojích prohrála se silným Holubem 0:4 a do dalších bojů nezasáhla.
 

O den později se tom samém místě konal turnaj minitenistů, kterého se zúčastnili Aneta Štolfová a Adam Křepinský. Aneta si vedla velmi dobře a v zákl. skupině se umístila na 2. místě a postoupila do závěrečných bojů celého turnaje mezi nejlepších 8 hráčů. I zde zabojovala obsadila velmi dobré 4. místo z cekového počtu 19 hráčů. Adam Křepinský se umístil ve své zákl. skupině na 3. nepostupovém místě a zahrál si tak tzv. turnaj útěchy. V něm se probojoval do tzv. malého finále, kde podlehl Koblížkové 1:2 a obsadil konečné 10. místo z 19 účastníků turnaje.