Aktuality

O víkendu proběhl v našem oddíle republikový turnaj v baby a minitenisu.

Aktuality | pondělí 26. září 2011, 11:46

Krásné počasí provázelo oba víkendové turnaje Tiskárny HB Cup 2011, kterého se zúčastnilo celkem 45 hráčů a hráček. Z toho bylo 11 z domácího oddílu.

Finalisté.Sobotní turnaj babytenisu ovládl suveréním způsobem Vojtěch Veigert z Pardubic, který ztratil v průběhu celého turnaje pouze 5 her a celý turnaj přesvědčivě vyhrál. Ve finále porazil Buďovou 4:1. Zápas o 3. místo mezi Altrichterovou a Schneebaumem se nekonal. Důvodem bylo zranění  Altrichterové v semifinále. Ta odjela z turnaje přímo na vyšetření ruky, na kterou upadla.

Z našich hráčů si postup ze skupiny do osmifinále zajistili Vojtěch Křepinský ze 2. místa a Aleš Bouchner ze 3. místa. Pro Vojtu to byl po několikatýdenní pauze , zaviněné zraněním (zlomená ruka), návrat na turnaje. V osmifinále podlehl pozdějšímu semifinalistovi Schneebaumovi 0:4. Aleši se málem povedl husarský kousek, když mu postup do čtvrtfinále utekl jenom o kousek. Jelínkové podlehl nakonec ve zkrácené hře 7:9. Ostatní naši tenisté, ze skupiny nepostoupili. Prokázali však herní zlepšení a sehráli ve skupině spoustu pěkných zápasů.Karolína Tajovská měla těžkou skupinu a obsadila konečné 4. místo ve skupině. Josef Čapek předvedl zlepšenou hru a porazil Jansíkovou ze Světlé nad Sázavou 4:3. Ve skupině obsadil 4. místo. Tereza Choutková uhrála dva dobré výsledky, když podlehla 2x 2:4, obsadila ve skupině 5. místo. Aneta Štolfová porazila ve skupině Adama Pullmanna 4:3 a sehrála pěkný zápas proti pozdější finalistce Buďové 2:4. Ve skupině obsadila 4. místo. Adam Pullmann se umístil ve skupině na 5. místě a prokázal rovněž herní zlepšení.

Sobotní turnaj již podle názvu sponzorovala firma Tiskárny HB, která věnovala do turnaje i ceny - krásné knížky. Na fotky z turnaje se můžete podívatzde. Na výsledky turnajezde.

Naši hráči.O den později se na našich kurtech konal turnaj minitenistů Tiskárny HB Cup. Sešlo se zde celkem 17 hráčů a hráček. 6 bylo z našeho oddílu. Turnaj vyhrál Novotný Šimon, který se ve finále potkal s Fedascem, se kterým se utkal již v zákl. skupině. V ní vyhrál Fedasco 2:0. Ve finále se povedl Šimonu Novotnému odplata a dokázal otočit z nepříznivého stavu 0:1 na 2:1. Na 3. místě se umístila Sedláčková a 4. místo bral Novotný Jonáš.

Aneta Štolfová postoupila jako jediná z domácích hráčů do finálového turnaje. ve skupině D se umístila na 2. místě a v  boji o první "čtyřku" podlehla Fedascovi. Aneta se umístila ne celkovém 6. místě. Druhým naším nejlepším hráčem byl Jakub Milichovský, který se ve skupině B umístil na 3. místě a v turnaji útěchy překvapivě porazil Adama Křepinského, vyhrál turnaj útěchy a umístil se na 9. místě. Adam Křepinský nepostoupil ze skupiny, ve které měl oba finalisty a v turnaji útěchy se umístil na 11. místě. Luboš Laštovička se umístil na celkovém 13. místě. Hned za ním na 14. místě se umístil Matěj Merunka a na 15. místě se umístila Adéla Letková.

Pro 4 naše hráče to byl premiérový turnaj a nevedli si špatně. Na fotky z turnaje se můžete podívat zde. Na výsledkyzde.
 

prazdniny