Turnaje

Crespo Cup 2017 zná své vítěze

Turnaje | neděle 8. ledna 2017, 21:37

Turnaj dorostu Crespo Cup 2017 vyhrál v kategorii chlapců Stanislav Blažka. V kategorii dívek se dařilo nejvíce Haně Hejdové.

Finalistky turnaje - zleva Hejnová, Buďová.Stanislav Blažka z TK BLAŽKA HOLIDAY si musel své vítězství v turnaji tvrdě vybojovat. V semifinále svedl bitvu s domácím Lukášem Brücknerem, kterou rozhodl až třetí set. V supertiebreaku se dařilo lépe Blažkovi, který tak postoupil do finále turnaje. V něm svedl další vyrovnaný zápas s Alexandrem Vargou (TK Spartak Jihlava) a zápas rozhodl opět supertiebreak. Po vítězství 5:7, 7:5, 1:0 (8) se mohl radovat Stanislav Blažka.
Turnaj čtyřhry vyhrála dvojice Brückner, Varga, která porazila ve finále pár Podškubka (TK Spartak Jihlava), Blažka 6:3, 6:1.
Z domácích hráčů se turnaje zúčastnili ještě Vojtěch Křepinský a Aleš Bouchner. Vojta podlehl v I. kole po dobře rozehraném zápase Mikulčíkovi (TJ Sokol Bedřichov Jihlava) 6:1, 0:6, 0:1 (9). Aleš porazil v I. kole Okapala (LTC Humpolec) 2x 6:0. Ve II. kole podlehl Aleš Blažkovi 2:6, 1:6. Spolu si oba naši hráči zahráli čtyřhru. V I. kole porazil pár Dubec (TJ Sokol Bedřichov Jihlava), Mikulčík 6:1, 6:2. V semifinále podlehli páru Brückner, Varga 1:6, 2:6.
Na kompletní výsledky turnaje chlapců se můžete podívat zde.

Hanu Hejdovou z TK Spartak Jihlava stálo vítězství na turnaji rovněž mnoho sil. První třísetový zápas svedla Hejdová již ve II. kole. Zde porazila Kubíkovou (TK Neridé) 5:7, 7:6 (4), 1:0 (6). V semifinále vedla nad Hrbkovou (ŽLTC Brno) 7:5, když jí soupeřka skrečovala zápas. Ve finále pak zvítězila Hejdová nad Buďovou (TK Spartak Jihlava) 6:4, 2:6, 1:0 (8).
V turnaji čtyřhry se nejvíce dařilo páru Kubíková, Jílková (TK Sokolov), který zdolal pár Havlová (TK Spartak Jihlava), Jansíková (TK SB Světlá n.Sáz.) až po boji 6:4, 2:6, 1:0 (3).
Z domácích hráček se představily Helena Grubauerová spolu s Karolínou Tajovskou. Helena zvítězila v I. kole nad Bohatou (TC Chrudim) 2x 6:4. Ve II. kole podlehla Helena Buďové 0:6. 3:6. Karolína podlehla v I. kole Jemelkové (TJ Sokol Vizovice) 2x 1:6.
Na kompletní výsledky turnaje dívek se můžete podívat zde. Na fotogalerii z turnaje se můžete podívat zde.